2014-05-11 12:38:58• hírek • refszatmar.eu, Szatmar.ro

Egyháztörténeti előadást tartottak Erdődön

Fiatalosan is lehet a múltra emlékezni, céltudatosan haladva a történelem Ura által mutatott úton. Ennek bizonyítéka volt a III. Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő és Ifjúsági Találkozó Erdődön, ahol több mint száz fiatal vett részt a változatos programokon. A vetélkedőre 13 csapat érkezett a vezetőikkel: Kispereg (Arad), Hegyközkovácsi, Jákóhos (Bihar), Érsemjén, Székelyhíd, Érmihályfalva, Jankafalva (Érmellék), Kraszna, Sarmaság-Bányatelep (Szilágy), Mikola, Ombod, Szatmár-Láncos és a házigazda Erdőd (Szatmár). Ezen kívül más gyülekezetekből is érkeztek az ifjúsági találkozóra.

Kánya Zsolt-Attila KRISZ-elnök tartotta a nyitó áhítatot, ézsaiási biztatással buzdítva a versenyzőket: Ne félj, mert megváltottak. Ezután Nagy Szabolcs parlamenti képviselőjelölt őszinte, hiteles mosollyal az arcán köszönte meg azt, amit a református tanintézményekben elsajátított, hálát adva azért, hogy eddig is a Mindenható vezette életét. Továbbá Kálvin Jánost idézve elmondta: „nincs oly elvadult nép, melyben ne lakozna az a meggyőződés, hogy van Isten.” Vannak olyanok, akik szerint baj az, ha valaki magyar, de aki megéli, annak nagy áldás és ajándék. A megnyitó beszédek zárásaként Kereskényi Gábor parlamenti képviselő is örömmel buzdította a fiatalokat.

Ezután következett a várva várt vetélkedő, melynek első fordulójaként írásbeli feladatlap, a szünet után pedig az izgalmas Játszma nevű játék mérte fel a jelentkezők tudását. A vetélkedő anyaga Kálvin János és Bocskai István élete volt.

Ebédszünet után a lelki-szellemi feltöltődés következett Erdőd református templomában, az ifjúsági istentiszteleten.

Az eredményhirdetésre visszavonult a fiatalsereg a rendezvényterembe, ahol megtudták: Érsemjén nyert, visszaszerezve a tavaly elveszített trónt. 2012-ben Mikolával holtversenyben végeztek az első helyen, 2013-ban Kraszna nyert, az érmelléki alakulat idén ismét felállhatott a képzeletbeli dobogó tetejére. A második hely szintén Érmelléké: Székelyhíd csapata lett az ezüstérmes, a szilágysági Kraszna pedig a harmadik helyet érte el. A Molnár Total különdíját a negyedik Mikola, az erdődi RMDSZ különdíját pedig az ötödik Szatmár-Láncos csapata kapta meg.

Az ifitalálkozó tovább folytatódott, felhőtlen örömmel a Sófár dicsőítő csapat vezetésével, akik több órát utaztak Szászrégenből azért, hogy hangjuk megnyissa az eget, így az imák könnyebben eljuthassanak Istenhez. Kása Zsolt és Kása Melinda a néptánc világában örvendeztetett a tiszta forrásnál, Jobb Domokos pedig íjászbemutatóval, szemmel látható módon céltudatosságra nevelte a fiatalokat, akik neki is feszültek, feszültség mentesen.

Erdőd városa immáron több királyhágómelléki gyülekezet ificsapatának nemcsak a dicső múltat jelenti, hanem egy helyet, ahova érdemes visszajárni és éltetni a szívek bástyáján a szeretet, tisztaság és remény zászlaját; céltudatosan, igeszerűen, örömmel.

Az egyháztörténeti vetélkedőt tartottak Erdődön

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: